Питки · Рецепти в глинен съд

Хляб без месене

Хляб без месене от https://inthebeniskitchen.com/

Здравейте, приятели! 🤗
Прибрах се от командировка и първото нещо, което приготвих е този много вкусен и лесен за направя хляб без месене. Изпекох го в любимия ми съд с капак и се получи с чудна коричка и мека сърцевина. https://shop.znt.bg/bg-product-details-22.html?utm_source=menub&utm_medium=menub&utm_campaign=22 😋👩‍🍳🍞😍Може да го приготвите и в съд с друга форма, но е важно да разполага с капак. Отчупихме си парченца, които намазахме с масло и мед и си хапнахме сладко.😋🍯☺️
Пожелавам ви спокойна вечер и хубави мисли!🥰
1 ч.ч. = 250 мл.
Нужни са:

🍞Около 420 г брашно (3 ч.ч.) (ползвам от българска пшеница https://shortly.bg/Qu45e )
🍞7 г суха мая
🍞1 ч.л. сол (фино смляна морска)
🍞1/3 ч.л. захар
🍞1 с.л. олио
🍞300 мл. топла вода
Брашното пресях и сложих в голяма купа. Добавих захарта, солта, сухата мая и разбърках. Олиото сложих в топлата, но не гореща вода и полях сухите съставки. Разбърках с лъжица, а след това и с ръце оформих меко тесто, в самата купа. Ако лепне, може да се добави още съвсем малко брашно, но е важно тестото да остане много меко. Този процес отне по-малко от минута. Купата намазах леко с олио, сложих тестото, обърнах го веднъж, за да се намазни и от другата страна. Купата покрих с фолио за свежо съхранение и кърпа и оставих да утрои обема си, като това отне 1 час.
Междувременно сложих съда и капака му в студена фурна и я включих на 250 градуса. Когато бе напълно загрят, разположих тестото, което леко издължих и усуках. Направих един дълъг прорез по повърхността и поръсих с брашно. Сложих капака и пекох на 250 градуса за 40 минути. Не е нужно съдът да се отваря. Още горещия хляб сложих върху метална решетка, за да се охлади, след което го разчупих и намазахме с масло и мед.

Да ви е вкусно! 😋 От „Земята на траките“ е любимият ми съд за печене: https://shop.znt.bg/bg-product-details-22.html?utm_source=menub&utm_medium=menub&utm_campaign=22

🥰📔Радвам се да Ви представя първата си електронна книга, която може да купите като кликнете върху самата книга или от тук https://payhip.com/b/nMskN . Може да я купите с Револют и с банков превод или с Изипей, като посочите IBAN BG94STSA93001523520944 , името ми Албена Ангелова Тодорова и внесете сумата от 9.80 лв. Ако изберете този начин, ми пишете на съобщение тук или във Фейсбук, за да ми дадете имейл, на който да Ви я изпратя, когато получа плащането. Благодаря Ви! ❤️

Ако моите рецепти ви харесват, последвайте блога ми https://inthebeniskitchen.com/ ,
страницата ми във Фейсбук https://www.facebook.com/a.todorova75/ ,
в Инстаграм https://www.instagram.com/albena.todorova.946/
или стената ми в Пинтерест https://www.pinterest.com/beniii0149/,
Ще се радвам да коментирате, харесвате и споделяте тук рецептите, които са ви допаднали.
Снимките в блога са обект на авторско право! Ако приготвите и споделите някоя от рецептите ми, моля да посочите активен линк към публикацията в блога ми. Благодаря Ви!🥰

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.